"Çek Dünya Görsün!"  
..............................................................................  

8.Zonguldak Fotoğraf Günleri  
3 Mart'ta "Mükellef
Belgeseliyle Başladı
     
Fotoğraf Günleri; 
Film, Fotoğraf, Müzik sunumu, 
Sergi, Söyleşi ve Gezi'den oluşan 
toplam 20 etkinliği kapsıyor
   
1990 yılında Zonguldak Fotoğraf Grubu tarafından başlatılan Fotoğraf Günleri 3 Mart 2012 Cumartesi günü saat 16.30'da Elif Ergezen'in 2010 yapımı 27 dakika süreli "Mükellef" filmi ile başladı. Günler'in özel bölümü ise bu yıl fotoğrafçı yönetmenlerin filmlerine ayrıldı.

Uzun bir aradan sonra, son üç yıldır Zonguldak SergiOdası tarafından düzenlenen Fotoğraf Günleri'ne Şafak Tortu "Kurgudan Gerçeğe", Barış Ağca "Suriye Doğaçlamaları", Pınar Turhan "Bi Gün Polisler Geldi Kapıda..." fotoğraf gösterisi,  Maden Teknikeri Alaaddin Kara "Bir Kentin Arka Yüzü" fotoğraf sergisinin  yeni bölümü  ve "Madenci" fotoğraflarından oluşan gösterisiyle katılacak. Emekli maden işçisi, Yazar; Tiyatro Arın'dan Fahri Bozbaş madenci türküleri ile bu fotoğraflara eşlik edecek. Kdz.Ereğli Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği KEFSAD  “Sahibini Arayan Fotoğraflar”, SergiOdası “Genç Fotoğrafçılar” Projesi ile sergiler bölümünde yer alacak.

Ayrıca; Çaycuma doğumlu Yönetmen Seyhan Derin "Ben Annemin Kızıyım", Martin Ritt "The Molly Maguires", Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri "Faili Meşhur 3 Suikast 3 Gazeteci" filmi ile programda yer alacak.
Fotoğraf  Günleri'nin özel bölümünde ise, fotoğrafçı yönetmenler  Wim Wenders, Nuri Bilge Ceylan, Cemil Ağacıkoğlu ve Selim Güneş'in filmleri izleyicilerle buluşacak. Fotoğraf ve sinemayla ilgili kitaplar masa üstüne çıkacak.
263 madencinin yaşamını yitirdiği 3 Mart 1992 Kozlu Grizu patlaması ölümlerinin anımsanması amacıyla üç yıldır aynı tarihte başlayan Fotoğraf Günleri kapsamında, bir kömür üretim bölgesi olan Kandilli'ye bir de kültür gezisi yapılacak. Maden işçisi, Yazar Salim Çalık bu geziye rehberlik yapacak.
Öte yandan; Metin Kaya'nın "Derin Çığlık/263"  Belgeseli'nin 2 Mart 2012 Cuma günü Saat 14.00'de TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılacak ilk gösterisini kaçıranlar filmi Fotoğraf Günleri'nde izleyebilecek, yönetmenle yapılacak söyleşiye katılabilecek.
SergiOdası ve Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleşecek katılımı ücretsiz etkinlikler 17 Mart'da tamamlanacak.

 Fotoğraf Günleri; kentin en uzun süreli, geçmişi en eskiye dayanan kültür etkinliği olarak biliniyor.
      

 zsergiodasi@hotmail.com 
.........................................................................................................................................

Büyük Madenci Grevi'nde işçiler 
gazetecilere isteklerini şu sloganla iletti:
"Çek Dünya Görsün !"