7.Zonguldak Fotoğraf Günleri
     
SergiOdası
Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi
  
E T K İ N L İ K L E R
     
E.K.İ Radyosu Belgeseli
"Kayıp Sesin Hikayesi"
Karaelmas Gazeteciler Derneği İletişim Atölyesi Katılımcıları
Türkiye'nin ilk bölgesel radyosu 1966 yılında Ereğli Kömür işletmeleri (E.K.İ) bünyesinde kuruldu. Birinci amacı maden işcisini eğitmek olan bu radyo müzik yayınları ile Zonguldak'ta TRT yayınlarından daha fazla tercih edilir hale geldi.
Çekimleri tamamlanan filmin Senaryo ve kurgusunu Emrah Keçeci, Yönetmenliğini ise Onur Türkçelik yaptı. Ağustos ayında başlayan proje Ankara ve İstanbul çekimlerinden sonra radyonun kapandığı gün yani 24 Kasım Öğretmenler Gününde tamamlandı.
21 dakikalık filmde, radyoda çalışan spiker ve teknisyenlere ulaşıldı ve dönemi yaşayan kişilerle sohbet edildi.
"Kayıp Sesin Hikayesi" hiçbir ticari kaygı taşımayan, bağımsız bir proje olarak başladı. Tek amacı ise kentin unutulan kültür miraslarından olan E.K.İ İşgücü Eğitim Radyosu'nu bir nebze olsun hatırlatmaktı.
Filmin ilk gösterimi, Aralık 2010'da  İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen "Zonguldak Günleri" nde gerçekleşti.

Film, son olarak 1.Çeşme Film Festivali programına alındı ve 24 Şubat 2011'de gösterildi.
Bu filmin çekimi için ilk düşünceler Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD)'nin, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte düzenlediği İletişim Atölyesi'ndeki katılımcılar tarafından geliştirildi.

    
Ekim Düşü
Joe Johnston,  105 dk.
Coalwood adlı kasabada yaşayan Homer Hickam adlı gencin ilerde baba mesleği olan madenciliği yapmaktan başka seçeneği yok gibidir. Fakat 1957 Ekim'inde Sputnik adlı uydunun uzaya fırlatılmasıyla Homer roketlere ve bunların nasıl yapıldığına büyük ilgi duyar. Üç arkadaşı ile deneme yanılma yoluyla bazı denemeler yapmaya karar verir.


    
İstanbul Lodoslar Kenti
Selim Güneş Fotoğraf Gösterisi
İSTANBUL Lodoslar Kenti – City Of The Lodos Winds
Lodos rüzgarlarına takılmış İstanbul fotoğrafları…
Fotoğraf sanatçısı Selim Güneş renkli fotoğraflarının yer aldığı 132 sayfalık ‘İstanbul Lodoslar Kenti’ albümünde 2000-2006 yılları arasında çektiği 66 fotoğrafını izleyicileriyle paylaşıyor. Çocukluğunun İstanbul’undan kalan anıların peşinde koşarken yakalandığı lodos rüzgarlarından esinlenen sanatçı; gündelik hayatları fotoğraflayarak şehrin değişen panoramasını objektifiyle yeniden yorumluyor.

    
Fotoğraf Gösterisi
M.Said Dağdeviren
(Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi 12'nci Sınıf Öğrencisi)
Fotoğraf çekmeye 6 ay önce cep telefonu ile başlayan, daha sonra babasının işyerindeki fotoğraf makinasını ödünç kullanarak devam eden, Anadolu Lisesi Resim ve Fotoğraf Kulübü öğrencisi Said, ilk gösterisini okulunda ve SergiOdası'nda yapacak.
Said Dağdeviren 1992 Ankara doğumlu
 http://www.facebook.com/msdfoto



    
Banyo Sepetleri
Alaaddin Kara Fotoğraf Gösterisi
Maden teknikeri ve öykü yazarı fotoğrafçı, yine içerden, kendi üretim sürecinden, ama bu kez yer üstünden bir kesit sunuyor.


      
Gölgeler
Burak Özen Fotoğraf Gösterisi
Burak,  ilk gösterisini Fotoğraf Günleri'nde gerçekleştirecek.
1985 yılında Zonguldak'ta doğdu. Fotoğrafçılığa babasının 1972 model Porst Reflex makinasıyla başladı. 10 yıldır fotoğrafçılık yapıyor. Halkın Sesi ve Ajans Habertürk'de 3 yıldır muhabir olarak çalışıyor.
Karaelmas Gazeteciler Derneği üyesi olan Burak'ın fotoğrafları Zonkişot Dergisi'nde yayınlanıyor,


     
Tesis-At
Mustafa Eyriboyun Fotoğraf Gösterisi
1959 Çaycuma-Zonguldak doğumlu. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde yardımcı doçent olarak çalışmaktadır. İşi olan eğitim ve araştırma yapmanın yanısıra değişik sanat dalları, düşünmeyi öğrenme, elektronik, bilgisayar ve bilgisayar programı yazma gibi konularda kendini geliştirmeye çalışmaktadır.  
1986'dan beri fotoğrafla ilgileniyor.
Kafasında belirlediği bir konuyu daha iyi anlatabilmek için ve daha çok belgesel ve gezi türünde fotoğraflar çekiyor. Çok sayıda karma sergi ve gösteriye katıldı, Türkiye ve Japonya'da kişisel gösteriler yaptı.
Çalıştığı üniversitenin fotoğraf kulubünde (ZOMFAK) 1987-1992 yılları arasında çok sayıda etkinlik düzenledi. Zonguldak Fotoğraf Kulübü (ZFG) Kuruluş Bildirgesini kaleme aldı (1989). ZOKEV Fotoğraf Seminerlerinde ilk 5 dönem, fotoğraf makinaları, ışık ve film dersleri verdi. Zonguldak'ta çok sayıda fotoğraf ve kısa film etkiliğinin düzenlenmesinde aktif görev aldı.Son yıllarda, "Nasıl Bir Kent İstiyoruz", "Tesis-At" gibi toplum yaşamını doğrudan ilgilendiren konularda söyleşili gösteriler düzenledi.

  
    ÖZEL BÖLÜM    
   Fotoğraf Konulu   Filmler Gösterisi

     

 
Annie Leibovitz: Objektiften Yansıyan Bir Yaşam
Annie Leibovitz, 80 dk.
Annie Leibovitz, dünyanın önde gelen fotoğraf sanatçılarından biri. Rolling Stone dergisinde 10 yıl baş fotoğrafçı olarak çalıştıktan sonra 1983 yılında Vanity Fair’e geçti.

   
Kalküta'nın Çocukları,
Ross Kauffman - Zana Briski, 83 dk.
Kalküta'nın genelevler mahallesinde yaklaşık yedi bin kadın çalışıyor. Yalnızca bir grubun sosyal seviyesi bu kadınlardan da düşük: Çocuklarının.
New Yorklu fotoğrafçı Zana Briski'nin hayatına bu çocuklar 1988 yılında Briski, Kalkütalı fahişelerin fotoğraflarını çekmeye başladığında girmiş.

      


Palermo'da Yüzleşme
 Wim Wenders, 100 dk.
Fin, dünyaca ünlü bir fotoğrafçıdır. Sürekli müzik dinlediği için kulağından hiç çıkarmadığı kulaklığı ile yaşayan Fin, bir süre sonra hayatının anlamsızlığını fark ederek her şeyi arkada bırakıp uzaklaşmak ister.

    

Yeni Bir Başlangıç
Stephan Marshall, 100 dk.
Kameraman Jake, Irak Savaşı sırasında ABD ordusuyla, cephede çekim yapmıştır. Basın özgürlüğünün kısıtlanabileceğine inanmayan
Jake'in çektiği görüntüler yayınlanmayınca büyük bir hayal kırıklığına uğrar.